RAM | theYard.Residency.18

15nov8:30 pm10:00 pmRAM | theYard.Residency.18

Event Details

Residency – θέατρο | παρουσιάσεις

15.11 | 20:30

Μαρία Βαρνακκίδου

RAM

Το RAM είναι μια devised θεατρική παράσταση σε εξέλιξη, βασισμένη στην σχέση της ανθρώπινης και της τεχνολογικής μνήμης.

Έχοντας σαν αφετηρία την θεματική αυτή, μέσα στο 10ήμερο του Residency θα γίνει μια σειρά εργαστηρίων που θα έχουν ως αρχικό στόχο την έρευνα της θεματικής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την διεύρυνση και τον εμπλουτισμό της ιστορίας. Χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του θεάτρου της επινόησης, θα δημιουργήσουμε ένα καινούριο θεατρικό κείμενο που θα καταπιάνεται με την σχέση της ανθρώπινης και τεχνολογικής μνήμης.

Τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να έχει μια υγιή σχέση με την μνήμη του;

Η πρωταγωνίστριά μας έρχεται αντιμέτωπη με το πέρασμα του χρόνου, με την ηλικία και την απώλεια μνήμης. Το πέρασμα του χρόνου είναι ύπουλο: κάποιες φορές ο χρόνος περνάει γρήγορα και σβήνει αναμνήσεις, αλλά κάποιες άλλες φορές ο χρόνος είναι ατελείωτος και σε βασανίζει με κακές αναμνήσεις. Η ηλικία αναπόφευκτα επιφέρει μια φυσική απώλεια μνήμης. Με την σειρά της η απώλεια μνήμης σημαίνει την απώλεια στιγμών, εμπειριών, και αγαπημένων προσώπων, και σε αναγκάζει να ζήσεις κάτω από καινούριες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η απώλεια μνήμης και οι συνέπειές της αρχίζουν να τρομάζουν την πρωταγωνίστρια. Έτσι, αποφασίζει να μπει σε μια προσωπική μάχη για να σώσει τη μνήμη της. Κάνει τις τελευταίες προσπάθειες να εμπιστευτεί την ανθρώπινη της μνήμη χωρίς κάποια τεχνολογική βοήθεια. Προσπαθεί να μην την καταβάλει η πρόοδος της τεχνολογικής μνήμης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Μαρία Βαρνακκίδου, Περφόρμερ – Μαρία Αλεξάνδρου, Σκηνικά / Ενδυματολογία – Κωνσταντίνα Αντρέου, Ήχος / Φώτα – Κύρος Παπαβασιλείου, Μέντορας – Έλενα Αντωνίου

 

Πληροφορίες – 99 743055

Ώρα- 20:30

Είσοδος – €5

Διάρκεια φιλοξενίας – 10 μέρες

more

Time

15th November 2018 8:30 pm - 10:00 pm(GMT+00:00)

Location

Παλιό Ξυδάδικο

Other Events