Το theYard.Residency.15, καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ στο Παλιό Ξυδάδικο, παρουσιάζει το An organizational study,that’s my work, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου . Πρόκειται για μια παράσταση χορού της Cécile Bally και εντάσσεται στις συμμετοχές του προγράμματος που έχουν επιλεχθεί απο το εξωτερικό.

«Αν καταλάβεις το τι λέω θα αντιληφθείς ότι δεν λέω πολλά, αν δεν καταλάβεις μπορεί να μαντέψεις ότι προσπαθώ να πω πολλά. Εσωτερικά, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω μια ιδέα μέχρι το τέλος της, και είναι ήδη μια καλή πρόκληση έχοντας υπόψη ότι κοιτάζω την σκηνή από πάνω για βεβαιωθώ ότι θα τελιώσω στην μπροστινή δεξιά γωνία.

Το 2013, έγραψα την διπλωματική για το μεταπτυχιακό μου πάνω στη θεωρία της απόφασης, στο πως οι ιδέες μέσα στην δημιουργική διαδικασία στο σύγχρονο χορό, αναδύονται, αναπτύσσονται, και ενώνονται σε ένα κομμάτι. Τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται και ποιος αποφασίζει; Κοίταζα τον χορό μέσα από ενθνογραφική σκοπιά για να κατανοήσω καλύτερα την οργάνωση του και για να δημιουργήσω ένα μοντέλο σύλληψης των παρατηρήσεων μου.

Σε αυτό το σόλο, προσπαθώ να καταλάβω τί σημαίνει να έχεις μια σωματική αντίδραση σε μια μεθοδολογία της έρευνας και να παρουσιάσεις ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Πως μπορεί μία δραματουργία να ενσωματώσει τα συμβατικά σχήματα του ακαδημαϊκού γραψίματος αλλά όχι το νόημα του περιεχομένο της; Πως μπορώ να έχω ως περιεχόμενο της δουλειάς μου το πλαίσιο του κειμένου μου, μαζί με τους τίτλους του μοντέλου μου;»

πληροφορίες

Μέρες παραστάσεων – 9 και 10 Οκτωβρίου 2015

Χορογραφία/ ερμηνεία – Cécile Bally

Δραματουργία/Βοηθός- Alexandre Viard

Έναρξη – 20:30

Είσοδος – 7€

Κρατήσεις και πληροφορίες – 99 985232

Διάρκεια φιλοξενίας – 5 μέρες

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3016 Λεμεσός, Κύπρος