Θεατρικό Εργαστήρι ΜΙΤΟΣ

για 6η χρονιά

 

Tο ΜΙΤΟΣ κέντρο παραστατικών τεχνών συνεχίζει για 6η χρονιά τη λειτουργία του θεατρικού εκπαιδευτικού προγράμματος lipasma, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται στον εξοπλισμένο χώρο του Ξυδάδικου. Οι εμψυχώτριες των μαθημάτων είναι η Έλενα Αγαθοκλέους (ηθοποιός/ σκηνοθέτης) και η Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραματουργός).

 

Παιδικό τμήμα (4 – 6 χρονών) Θεατρικό παιχνίδι

Ο στόχος είναι η εξερεύνηση του προσωπικού κόσμου των παιδιών, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και αφηγήσεις.

Κάθε Σάββατο, 60’ τη βδομάδα, στις 9:00 – 10:00, 35€ το μήνα.

 

Παιδικό τμήμα (7 – 10 χρονών) Κάτω και Πάνω στη Σκηνή

Τα μαθήματα επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας παράστασης, φτιαγμένης αποκλειστικά από τα παιδιά! Εμπνευσμένη από κλασικά παραμύθια, η ομάδα θα αναπτύξει όλα τα στάδια για τη δημιουργία ενός θεατρικού έργου από τη συγγραφή/συρραφή μέχρι τη δημιουργία σκηνικών και κουστουμιών.

Κάθε Σάββατο, 60’ τη βδομάδα, στις 10:30 – 12:00, 40€ το μήνα.

 

Εφηβικό τμήμα (14 – 17 χρονών) Oι Λέξεις στην Σκηνή

Μέσα από διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις, χρησιμοποιώντας κείμενα από την κλασική και σύγχρονη δραματουργία, τα μαθήματα θα συγκεντρωθούν στην ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης και τη δημιουργία ομαδικών συνθέσεων.

*η ώρα και η μέρα θα συζητηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας, 90’ τη βδομάδα, 40€ το μήνα.

 

Tμήμα ενηλίκων Kείμενο και Σώμα

Τετράμηνο εργαστήρι που θα ασχοληθεί με την ανάγνωση και την ερμηνεία θεατρικών και άλλων κειμένων. Μέσα από την αναπνοή, το ρυθμό, τη μελωδία, την πρόθεση και τη σκηνοθεσία του ίδιου του κείμενου, Εισαγωγή στο παραστατικό σώμα.

Τετράμηνα μαθήματα, κάθε Τρίτη, 120’ τη βδομάδα, στις 19:00 – 21:00, 50€ το μήνα.

*ενδέχεται η ώρα και η μέρα να αλλάξει για τις ανάγκες της ομάδας

 

Θεατρικό εργαστήρι ΜΙΤΟΣ

Τμήμα ενηλίκων για συμμετοχή σε project με στόχο την παράσταση. Στις 13 Νοεμβρίου 2019 η ομάδα θα συμμετέχει σε εκλήλωση του Βιβλιοτρόπιου, αφιερωμένη στο σημαντικό Τσέχο λογοτέχνη Φρανς Κάφκα, με τη δράση «Αγαπημένε μου πατέρα», βασισμένη στο βιβλίο «Γράμμα στον Πατέρα». Και σε επανάληψη θα παρουσιαστεί η «Ομηριάδα» του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο φεστιβάλ Νo-Body στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

lipasma. θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

έναρξη μαθημάτων 1η Οκτωβρίου 2019

στο Ξυδάδικο, πεζόδρομος Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

περισσότερες πληροφορίες / εγγραφή  99 985232 και 97 879793