lipasma. εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεάτρου

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεάτρου lipasma. συνεχίζει για 5η χρονιά από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στο Παλιό Ξυδάδικο.

Πληροφορίες: 99 985232 ή 97 879793

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

 

Παιδικά Τμήματα  5 και άνω

Θεατρικό παιχνίδι | Μέσα από δραστηριοτήτες και αφηγήσεις ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα, η έκφραση και η ομαδικότητα.

 

Μέρα: Σάββατο

Ώρα 09:00 – 10:00

Διάρκεια: 60’ τη βδομάδα

Κόστος συμμετοχής: 30€ το μήνα

 

2ο Παιδικό Τμήμα 7 και άνω

Η Χώρα του Ποτέ | Οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την εξερεύνηση του προσωπικού κόσμου των παιδιών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την εξέλιξη της έκφρασης. Για την φετινή χρονιά, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει το παραμύθι “Το παιδί που αρνιόταν να μεγαλώσει” (Πήτερ Παν και η Χώρα του Ποτέ) του Τζέϊμς Μπάρι. Οι περιπέτειες του Πήτερ Παν θα αποτελέσουν την αφορμή για το θεατρικό παιχνίδι, εξελίσσοντας την δυναμική της ομάδας μέσα από δραστηριότητες, αναπαράστασεις σκηνών, παιχνίδι ρόλων.

 

Μέρα: Σάββατο

Ώρα 10:00 – 11:30

Διάρκεια: 90’ τη βδομάδα

Κόστος συμμετοχής: 35€ το μήνα

 

Εφηβικό Τμήμα 13 και άνω

Oι Λέξεις στην Σκηνή | H εφηβική ομάδα θα δουλέψει, μέσα από κείμενα της κλασσικής και σύγχρονης δραματουργίας, πάνω στην εξερεύνηση της έκφρασης και της κίνησης. Η ομάδα θα επικεντρωθεί στο κτίσιμο προσωπικών δράσεων αλλά και στην εξέλιξη ομαδικών συνθέσεων.

 

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα 17:00 – 18:30

Διάρκεια: 90’ τη βδομάδα

Κόστος συμμετοχής: 35€ το μήνα

 
Οκτώβριος 2018 – Μάιος 2019
Εμψυχώτρια: Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραματουργός)

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

Τηλέφωνο πληροφοριών 97 879793

***

Α’ τμήμα ενηλίκων – Νέος Κύκλος Μαθημάτων

“Ιφιγένεια εν Αυλίδη του Ευριπίδη”, ο Χορός

 

Τετράμηνο εργαστήρι, για άτομα άνω των 18 χρόνων, που επιθυμούν να έχουν επαφή με την τέχνη του Θεάτρου. Τα μαθήματα αφορούν στο έργο του Ευριπίδη “Ιφιγένεια εν Αυλίδη” και θα συγκεντρωθούν στο Χορό (σύνολο ηθοποιών). Ο Χορός αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη λειτουργία του αρχαίου δράματος, με σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, με βασικά εργαλεία το σώμα και τη φωνή, να δουλέψουν: χορικά σε νεοελληνική και αρχαία ελληνική γλώσσα (προσωδία), μικρά μονολογικά απασπάσματα, χρήση των χειρονομιών, ασκήσεις ρυθμού, ομαδικότητας, έκφρασης, οργανικότητας και επικοινωνίας. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

“Ο Αγαμέμνονας έχει σκοτώσει το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμις. Εκείνη για να τον τιμωρήσει, προκαλεί άπνοια καθηλώνοντας τον ελληνικό στόλο στην Αυλίδα. Με το φόβο του στρατού που είναι έτοιμος να εξεγερθεί, ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει η θεά και να ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός για τη Τροία, είναι να θυσιαστεί η κόρη του, Ιφιγένεια. Έτσι ο Αγαμέμνονας την καλεί στην Αυλίδα με το πρόσχημα ότι θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα. Αντί για γάμο η Ιφεγένεια θα οδηγηθεί στη σφαγή. Η Άρτεμις τελευταία στιγμή αντικαθιστά το σώμα της με ένα ελάφι και στέλνει την κόρη στη χώρα των Ταύρων, ως ιέρεια στο βωμό της. Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες ξεκίνησαν την εκστρατεία κατά της Τροίας.”

 

Μέρα: Τρίτη

Ώρα: 19:00 – 21:30

Διάρκεια  2,5 ώρες τη βδομάδα.

Κόστος συμετοχής: 50€ το μήνα

 

Β’ τμήμα ενηλίκων

“Ομηριάδα” του Δημήτρη Δημητριάδη

Τετράμηνο εργαστήρι, που απευθύνεται σε ενήλικες με προηγούμενη εμπειρία στα εργαστήρια του ΜΙΤΟΣ. Τα μαθήματα θα συγκεντρωθούν στο κείμενο του Θεσσαλονικιού συγγράφεα Δημήτρη Δημητριάδη, “Ομηριάδα”. Με αναφορές στον ομηρικό Οδυσσέα και την επιστροφή του στην Ιθάκη, ο συγγραφέας αποδομεί τον μύθο. Λόγος αποσπασματικός, ποιητικός, πολιτικός. Θα πραγματοποιηθούν ανοικτές παρουσίασεις στο τέλος του κύκλου εργασιών.

“Γύρισα. Οδυσσέας. Κανείς δεν με περίμενε, δεν με υποδέχτηκε ούτε το κύμα, ούτε η άμμος, ούτε ο πατέρας, ούτε ο σκύλος, ούτε οι πέτρες, ούτε το σπίτι, ούτε ο γιος, ούτε η γυναίκα, ούτε ο καπνός, ούτε τα δέντρα, ούτε οι δούλοι, ούτε οι μνηστήρες, ούτε οι πλατείες, ούτε οι ναοί, ούτε ο λαός.”

Μέρα: Τετάρτη

Ώρα: 19:00 – 21:30,

Διάρκεια  2,5 ώρες τη βδομάδα.

Κόστος συμετοχής: 50€ το μήνα

 

Οκτώβριος 2018 – Ιανουάριος 2019

Εμψυχώτρια : Έλενα Αγαθοκλέους (ηθοποιός/ καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ)

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός

Τηλέφωνο πληροφοριών 99 985232

X