Ο δασκαλος μας εν τρολ | theYard.Residency.18

03sep(sep 3)8:30 pm15(sep 15)10:00 pmΟ δασκαλος μας εν τρολ | theYard.Residency.18

Event Details

Πρεμιέραθέατρο

03,04, 08,10,11,15.09 | 20:30

Θεατρική Ομάδα Λουμπάγκο

Ο δάσκαλος μας εν τρολ

Το έργο του Ντένις Κέλλυ “Our Teacher’s a Troll” το οποίο μεταφράστηκε εξολοκλήρου στα Κυπριακά1 και φέρει τον τίτλο «Ο Δάσκαλος μας εν Τρολ» είναι ένα έργο που εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα δημοτικό σχολείο.

Οι κεντρικοί ήρωες του έργου είναι τα δίδυμα! Τα φοβερά και τρομερά δίδυμα! Αφού στέλνουν την διευθύντριά τους στο τρελοκομείο ρωτώντας την συνεχώς και ασταμάτητα «Γιατί?», τότε καταφθάνει ο αναπληρωτής διευθυντής, ο οποίος είναι ένα αυστηρό και δικτατορικό Τρολ. Δάσκαλοι και μαθητές υποφέρουν κάτω από την εξουσία του Τρολ και οι ζαβολιές απαγορεύονται εξολοκλήρου. Τα δίδυμα, αφού η μάμμα τους αρνείται να τα πιστέψει και να τα βοηθήσει, αποφασίζουν να αποταθούν στις γενικότερες κοινωνικές δομές για βοήθεια. Αστυνόμοι, επιθεωρητές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι αρνούνται να ασχοληθούν σοβαρά με την κατάφορη καταπάτηση του δικαιώματός τους προς την ζαβολιά, και έτσι αποφασίζουν να δώσουν την λύση οι ίδιοι. Εν μια νυχτί, μαθαίνουν να μιλούν την γλώσσα των Τρολ και γεμάτοι θάρρος και πυγμή-στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων-στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου το ρωτούν: Γιατί! Γιατί! Γιατί! Γιατί!

Βαθιά πολιτικό, το έργο αυτό ασκεί μια ουσιαστική κριτική πάνω σε σύγχρονα ζητήματα περί δημοκρατικότητας, συλλογικότητας, ελευθερίας της έκφρασης , παιδικής εργασίας, γραφειοκρατίας και της γενικότερης δυσλειτουργίας των σύγχρονων κρατικών και κοινωνικών δομών. Όλα αυτά, δοσμένα, με ένα καυστικό και διασκεδαστικό χιούμορ, τρομερή ενέργεια και παιχνιδιάρικη διάθεση. Κάτι σαν μια ευχάριστη και ευφάνταστη περιπέτεια ή μάλλον την αφήγηση μιας περιπέτειας, αφού αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας δεν είναι η πλοκή αλλα η αφήγηση της. Σαν ένα παραμύθι.

 

Συντελεστές

Σκηνοθέτης – Γιώργος Κυριάκου, Β.Σκηνοθέτη – Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Κίνηση – Εύα Καλομοίρη, Video art – Άννα Φωτιάδου, Ηθοποιοι – Ομάδα Λουμπάγκο και συνεργάτες

 

Πληροφορίες – 99 561639

Ώρα – 20:30

Είσοδος –  €10

Διάρκεια φιλοξενίας – 1 μήνας

more

Time

3rd September 2018 8:30 pm - 15th September 2018 10:00 pm(GMT+00:00)

Location

Παλιό Ξυδάδικο

Other Events