Μικρό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με χώρο δράσης το Παλιό Ξυδάδικο, το μικρό φεστιβάλ αρχαίου δράματος ήταν μια πρωτοβουλία του Κέντρου για τη δημιουργία μιας θεσμικής ετήσιας πλατφόρμας θεατρικών παραστάσεων με μια σύγχρονη προσέγγιση πάνω στο αρχαίο δράμα. Λειτούργησε για πρώτη φορά το Χειμώνα του 2010 και συνεχίστηκε για άλλες δύο χρονιές, με ημερομηνία έναρξης την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου το 2011 και το 2012.

Ανάμεσα στους στόχους του ήταν η ανάδειξη κειμένων και θεμάτων από την αρχαία ελληνική δραματουργία, η παρουσίαση διαφορετικών θεατρικών κατεθύνσεων και ιδεολογικών προσεγγίσεων, πειραματισμοί με τα τεχνολογικά μέσα και νέα θεατρικά εργαλεία με σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ θεατρικής πράξης και θεωρίας.
Το μικρό φεστιβάλ στη διάρκεια

της δράσης του φιλοξένησε καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα δράσεων είναι πολύπλευρο αλλά και άμεσο: θεατρικές παραστάσεις, καινούργιες ή παλαιότερες παραγωγές, παρουσιάσεις εν είδει σπουδής, εισηγήσεις, ζωντανή μουσική, συζητήσεις, αναλόγια, προβολές και σεμινάρια. Κάθε χρονιά το μικρό φεστιβάλ έκλεινε με ένα συμπόσιο με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών με κοινό άξονα τη θεματική της κάθε χρονιάς.

Συνδιοργανωτής του μικρού φεστιβάλ αρχαίου δράματος υπήρξε το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παδείας και Πολιτισμού.

                Διεύθυνση γραφείου:

Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός, Κύπρος

Διεύθυνση Παλιού Ξυδάδικου:

Γενεθλίου Μιτέλλα 34,

3036 Λεμεσός, Κύπρος

      Τηλέφωνο:

(+357) 99 985232