ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ theYard.Residency.19

01nov1:00 am07dec(dec 7)11:59 pmΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ theYard.Residency.19

Event Details

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

για συμμετοχή στο πρόγραμμα καλλιτεχνικών φιλοξενιών

theYard.Residency.19

στο Παλιό Ξυδάδικο

από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

 

 

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ ανακοινώνει το Ανοικτό Κάλεσμα για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενιών theYard.Residency.19 που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2019. Το theYard.Residency θα λειτουργήσει για 9η συνεχόμενη χρονιά και στόχος του είναι η διατήρηση μιας ζωντανής πλατφόρμας παραστατικών τεχνών στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία, τις νέες ιδεές, τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, την ανταλλαγή και κινητικότητα των δημιουργών.

 

Για την φετινή χρονιά το theYard.Residency απευθύνεται σε δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών. Η πενταμελής ομάδα επιλογής θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει αυτές που ξεχωρίζουν για την επίκαιρη θεματολογία, την σύγχρονη προσέγγιση, και την ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση. Το Ανοικτό Κάλεσμα του theYard.Residency.19 αφορά στις πιο κάτω κατηγορίες:

 

24hr shot: καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, πειραματικές δράσεις ή πιο ολοκληρωμένες προτάσεις που προέρχονται από τα πεδία της μουσικής, της λογοτεχνίας, του θεάτρου, του χορού και της performance art. Οι δημιουργοί έχουν στη διάθεση τους τον χώρο για 24 ώρες.

Residency: καλλιτεχνικές προτάσεις για τη δημιουργία νέων έργων θεάτρου ή performance art. Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ θα στήριξει τους δημιουργούς με τη συνεργασία ενός μέντορα, ανάλογα με τις ανάγκες του project. Η διάρκεια της φιλοξενίας θα είναι για 10 μέρες και τη τελευταία μέρα η καλλιτεχνική ομάδα θα παρουσιάσει την δουλειά της στο κοινό.

 

Για τη διοργάνωση του 2019 συνολικά οι συμμετοχές θα είναι 12 (διευκρίνηση: μπορεί να προκύψουν αλλαγές στον τελικό αριθμό συμμετέχοντων από την ομάδα επιλογής της διοργάνωσης και τους διοργανωτές ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των αιτήσεων). Με ανάθεση έχει συμπληρωθεί η κατηγορία Πρεμιέρα (οι δημιουργοί έχουν στη διάθεση τους το Παλιό Ξυδάδικο για ένα μήνα προβών και μέχρι 10 παραστάσεις) με συμπαραγωγές με την Ελένη Αναστασίου και τη θεατρική ομάδα Παράσιτα. Όπως θα λειτουργήσει και η κατηγορία Guest με συμμετοχές από τη Λουκία Πιερίδου και την θεατρική ομάδα enacttheatre.

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το πρόγραμμα φιλοξενίας theYard.Residency είναι μια πλατφόρμα για ενεργή δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων. Όλοι οι δημιουργοί, ομάδες, οργανισμοί που θα επιλεχθούν είναι ελεύθεροι να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αλλά και να δράσουν υπεύθυνα ως προς την παραγωγή τους. Οι προτάσεις που θα επιλεχθούν για το theYard.Residency.19 θα εξασφαλίσουν:

 

  1. Δωρεάν χρήση του Παλιού Ξυδάδικου, για την κατηγορία 24hour shot – 24 ώρες και για την κατηγορία Residency – 10 μέρες. Η τελική διάρκεια της φιλοξενίας (αριθμός ημερών, ημερομηνίες και ώρες) θα οριστεί μεταξύ συμμετεχόντων και του ΜΙΤΟΣ, ανάλογα με τις ανάγκες της πρότασης και τη διαθεσιμότητα του χώρου.

 

  1. Η κάθε πρόταση που θα επιλεχθεί για το theYard.Residency.19 θα εξασφαλίσει δωρεάν χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού και της υποδομής του Παλιού Ξυδάδικου. Η χωρητικότητα είναι 60 άτομα και ο διαθέσιμος εξοπλισμός αναγράφεται αναλυτικά στο έντυπο συμμετοχής. Επιπλεόν θα παρέχεται δωρεάν τεχνική υποστήριξη αναλόγως την κατηγορία (24hour shot – 3 ώρες και Residency – 4 ώρες). Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν και το δικό τους τεχνικό.

 

  1. Την πρώτη μέρα της φιλοξενίας τους οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη λειτουργία του Παλιού Ξυδάδικου και θα βοηθηθούν από την ομάδα του theYard για τη διαμόρφωση του χώρου. Οι συμμετέχοντες οφείλουν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους να διατηρούν καθαρό τον χώρο και στο τέλος να τον παραδίδουν όπως τον παρέλαβαν.

 

  1. Τα έσοδα (εισιτήρια κλπ) των εκδηλώσεων θα ανήκουν αποκλειστικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες.

 

  1. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αιτηθούν και να διεκδικήσουν χορηγίες προς όφελος της παραγωγής τους, όχι όμως για τις υπηρεσίες που παραχωρούνται από τη διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας. Σε αντίθεση περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται. Το ΜΙΤΟΣ, όταν του ζητηθεί, μπορεί να παραχωρήσει βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

  1. Η διοργάνωση συμμετέχει, αλλά δεν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, στην προώθηση των επιλεγμένων προτάσεων (βλ.Έντυπο Συμμετοχής).

 

  1. Το theYard.Residency.19 προσφέρει στους δημιουργούς οπτικοακουστική αρχειακή καταγραφή της δουλειάς τους και παράδοση της σε ψηφιακή μορφή.

 

  1. Για τους καλλιτέχνες από το εξωτερικό δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης αεροπορικών εισιτηρίων ή φιλοξενίας των συντελεστών. Η διοργάνωση θα βοηθήσει με τις μεταφράσεις κειμένων που αφορούν στη συμμετοχή τους, υποστήριξη σε θέματα παραγωγής όπως και για παροχή οποιοδήποτε άλλων σχετικών πληροφορίων με την παραμονή τους.

 

  1. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα της επικοινωνίας με τον οργανισμό η συμμετοχή τους θα ακυρώνεται.

 

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 23:59. Για να θεωρηθεί μια πρόταση έγκυρη πρέπει να συμπληρωθεί το Έντυπο Συμμετοχής 19 (βλ.πιο κάτω) και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο theYard.Residency@mitos.org.cy, με τίτλο αίτηση συμμετοχής στο theYard.Residency.19. Οπτικοακουστικό υλικό που δεν μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά, να αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση: Kέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, theYard.Residency.18, Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός, Κύπρος. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από πενταμελή επιτροπή και απαντήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλες τις προτάσεις, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018. Για ερωτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο theYard.Residency@mitos.org.cy.

Έντυπο συμμετοχής19

 

 

 

 

more

Time

1st November 2018 1:00 am - 7th December 2018 11:59 pm(GMT+00:00)